Onze missie

HOPE Benefiet is het geesteskind van Rupert Suply. In juni 2016 moest Rupert na vele jaren vechten en meer dan 650 chemo’s de strijd opgeven tegen kanker. Amper een klein half jaartje nadat de Antwerpse dj en ex-topsporter samen met zijn partner Bonny nog de trotse ouders waren geworden van een flinke zoon Lewis. Voor Rupert betekende de geboorte van Lewis meteen ook een belangrijk sleutelmoment om zijn benefietorganisatie een nieuwe richting uit te sturen. En tegelijk een nieuwe toekomst aan de meest uiteenlopende goede doelen te geven.

Waar HOPE zich tot dan toe voornamelijk inzette om geld in te zamelen ter ondersteuning van het kankeronderzoek in het UZA, wilde Rupert voortaan veel breder gaan. HOPE moest en zou zowel qua inhoud als begunstige organisaties het vizier verder openzetten, zonder evenwel de focus op kanker naar de achtergrond te verwijzen. De vele vrienden, familie en sympathisanten zetten de wens van Rupert Suply vandaag met HOPE BENEFIET verder. HOPE wil mensen met een ziekte of eender welke tegenslag weer een doel in het leven geven. “HOPE geven waar HOPE nodig is.”

“Een gezond en getraind lichaam is in de strijd tegen kanker van essentieel belang. Hoe beter de conditie hoe meer het lichaam aan kan en hoe sneller het zal recupereren. Ik spreek hier uit eigen ervaring. Ik was altijd prima getraind en daarom lukt het me al langer en met meer overtuiging te vechten tegen mijn ziekte.
Sowieso, zonder te overdrijven, kan ik zeggen: sport redde mijn leven. En voeg daar gerust meteen ook mijn muziek aan toe. Daar knapt een mens, ik zeker, helemaal van op. Het geeft mentaal een onwaarschijnlijke boost om verder te gaan en te knokken tegen deze vreselijke ziekte. Hierbij hebben heel wat andere kankerpatiënten meer dan ooit jullie steun nodig.”
Rupert 'Mr. Hope' Suply